top of page
Car Disc Brake

Jarruosat

 

Katujarrupalojen parhaimmistosta
TRW DTEC COTEC-jarrupalat (BMW E92 335i)
Etuakselille 80€ /sarja (GDB1498DTE)
Taka-akselille 70€ /sarja (GDB1560DTE)

 
 

Suorituskykyisten jarrupalojen parhaimmistoa

Esimerkiksi BMW E92 335i valikoima seuraava:

Jarrupalat satunnaiseen rata-ajoon

Ferodo DS Performance

Etuakselille 200€ /sarja (FDS1628)

Taka-akselille 210€ /sarja (FDS1808) 

 

Jarrupalat rata-ajoon, kadulle tarvittaessa

Ferodo DS2500

Etuakselille 250 /sarja (FCP1628H)

Taka-akselille 250 /sarja (FCP1808H) 

Jarrupalat pelkästään rata-ajoon

Ferodo DS3000

Etuakselille 270€ /sarja (FDS1628R)

Taka-akselille ei erikseen saatavilla

 

Mikä jarrupala on minulle hyvä?

Jarrupalat vaikuttavat todella paljon jarrutustehoon eri tilanteissa ja niitä löytyy hyvin erilaisiin käyttötarkoituksiin, ja pala kannattaa valita käyttökohteen mukaan.

Katuajoon normaali jarrupala suoriutuu normaalista katu-ajosta ilman ongelmia, nämä toimivat, jos ajo on pelkästään ennakoivaa ja rauhallista ajoa, kovassa käytössä ja rata-ajossa harvoin kestävät pitkään katoamatta jarrupölynä pitkin vanteita ja auton kylkiä, yleensä radalla jarrunesteet kiehuvat myös nopeasti, koska pala ei siirrä lämpöä levyyn vaan sitoo sen itsensä kautta jarrusatulaan.

Esimerkiksi normaalista autotarvikeliikkestä ostettava Brembon perusjarrupala, tunnetusta jarrumerkistä huolimatta ei toimi rata-ajossa montaa kierrosta.

Vauhdikkaaseen katuajoon parempi jarrupala on tyypillisesti vähän pölyävä, hiljainen ja tarjoaa heti parhaan jarrutehon ilman mitään ennakkovalmistelua, kestäen paremmin kovaa käyttöä, mutta näissäkin radalla kovassa ajossa pala ylikuumenee kun ajetaan pidempään, joka taas aiheuttaa jarrujen katoamista, eikä pala itsessään ei kestä kovia lämpötiloja, jolloin menettää pitonsa lasittuessaan.

Satunnaiseen rata-ajoon paremmat jarrupalat puolestaan ovat enemmän lämpöä kestäviä ja paremmin jarrupitoa tarjoavia kuin normaalit katupalat, yleisesti tarjoavat jarrupitoa ilman esivalmisteluita, miinuspuolena saattavat vinkua tai jarrutuksessa pitää hieman isompaa ääntä.

Rata-ajoon tarkoitetut jarrupalat ovat yleensä suorituskykyä ilman suurempia kompromissejä, ne tarjoavat parasta mahdollista lämmönkestoa ja jarrutuspitoa, mutta miinuspuolena vaativat hieman lämmittämistä ennen parhaan pidon tarjoamista ja yleisesti syövät kovassa ajossa jarrulevyä huomattavasti nopeammin kuin pehmeämmät katupalat.

Jos et ole ihan varma vieläkään, mitkä jarrupalat olisivat sinun käyttöön sopivat, kysy meiltä niin keksitään ratkaisu!

 

Kysy tarjonta sinun autoosi!

 
bottom of page